Керувати

Археологічний блоґ

Волонтерство в замку Сент – Миклош

В жизни должно быть место прекрасному. Летом 2013 года этим местом для Вас может оказаться замок Сент-Миклош в Закарпатской области. До 2001 года этот замок был свалкой, но потом за его реставрацию принялись несколько художников и сейчас они самостоятельно восстанавливают его. Можно позавидовать энтузиазму и упорству, с которыми эти люди идут к своей цели. А конечная цель у них замечательная – не только отреставрировать замок с историей в пять сотен лет и своей собственной легендой, но и сделать там международный культурный центр.

Замок Сент - Миклош

Замок Сент – Миклош

Презентація археологічної експедиції «Молюхів Бугор 2011»

22 листопада 2011 року (вівторок) запрошуємо всіх на презентацію археологічної експедиції «Молюхів Бугор 2011», яка  відбудеться в клубі.

Початок о 18.30.

Розкопки  проводилися в липні цього року на території Черкаської області.

На  презентації відбудеться прем’єрний показ документального фільму

 Археологічні  розкопки

 «Молюхів Бугор 2011»

 студії  «Віталтурфільм».

 Фільм Віталія Олександровича Примака .

Молюхів Бугор 2011

 На  великому екрані Ви зможете подивитись на цьогорічні події, згадати літнє тепло в цю холодну осінню погоду, побачити знайомі обличчя друзів та отримати інформацію про розкопки, історію с.Суботова та м.Чигирина.

У розкопках приймали участь Олег Дрегало, Брунченко Богдана, Мочульська Тетяна, Лимаренко Анна, Тихенко Олександр, Колтунов Максим, Лутава Світлана та інші.

Перед фільмом відбудеться  виступ широко відомого у вузьких кругах, учасника клубу авторської пісні, виконавця бардівських пісень Таланцева Олексія, який в цьому році також приймав участь в експедиції.

Довідки по телефону: 050-723-72-09

Скіфи.Дайджест від 6.06.2011: Розкопки, конкурс продовжено, відкриття сезону 18-19?

Вітання 🙂

  1. Запрошуємо на археологічні розкопки «Молюхів Бугор 2011», які по традиції відвідують Скіфи. Хто не в курсі  – приходьте 9 червня (чт) на тематичний вечір в Клуб. Все дізнаєтесь. Деталі нижче.
  2. Літературний конкурс «Скіфське перо 2011» продовжено до 14 червня (вт). Дуже очікуємо статей із травневих походів. Результати постараємось тоді оголосити на Відкритті сезону.
  3. Відкриття сезону переноситься на 18-19 червня (на тиждень раніше). Так/ні – швидке опитування, подивись, будь ласка.

Всередині: запрошення на тематичний вечір про розкопки.

Скіфи.Дайджест від 3.09.2010

Вітаємо із наступившим святом – Днем Знань! Діти пішли в школу, а студенти – в гуртожиток 🙂

  1. Четвер 9.09 – фільм про розкопки Молюхів Бугор 2010
  2. Посвята-2010 25-26 вересня
  3. Збори Активу 16 вересня 20:00
  4. Тренування з орієнтування 2-3 жовтня
  5. Мандрівка в Минуле (стаття про Молюхів Бугор – 2010)

Мандрівка в минуле

Оксана БлиндюкПереможець конкурсу Скіфське перо-2010

Літо підходить до завершення і пора підвести підсумки… Чудовий був час, жаркий, веселий, насичений подіями. Два місяці літніх канікул минули настільки швидко, що й оком моргнути не встигли. А що лишилося? Купа фотографій, які зайняли майже всю пам’ять мого комп’ютера. А ще – спогади – приємні, яскраві, незабутні.

Фото автора

Одним із таких став спогад про час, проведений… на РОЗКОПКАХ! Так, то були справжнісінькі археологічні розкопки! Групі скіфів вже вкотре довелося торкнутися історії в найпрямішому розумінні цього слова.