Керувати
За     

Скіфи.Дайджест від 17.10.2011

Байдарки та Сталінський тунель

Вітання!

Зміст:

  1. Інформація для старост та членів академічних груп (найперше для 1-го курсу).
  2. 20 жовтня 2011 року (четвер) запрошуємо всіх на презентацію водного походу по притокам Дніпра.
  3. Пропонуємо походи:

–          Похід на 1 день з Китаївської пустині до Музею під відкритим небом в Пирогові;

–          Молдова та Придністров’я за 2 дні;

–          Похід «Печерними містами та монастирями Криму».

4.  Прохання про допомогу.

1. Інформація для старост та членів академічних груп (найперше для 1-го курсу): Клуб «Скіфи» проводить походи вихідного дня для членів академічних груп з метою їх адаптації до навчання в університеті, налагодження дружніх стосунків між ними тощо.

Якщо цікаво – звертайтеся за тел. 097-226-49-26 (Олег) та пишіть odssokil@ gmail.com.

Всі Клубні заходи та походи безкоштовні.

 

2. 20 жовтня 2011 року (четвер) запрошуємо всіх на презентацію водного походу по притокам Дніпра, яка відбудеться в приміщенні Клубу.

Початок о 18.30.

Похід проводився у вересні цього року. Керівник – Примак Віталій Олександрович.

На презентації відбудеться прем’єрний показ документального фільму «Від Корчуватого до Конча-Заспи» студії «Віталтурфільм». На великому екрані Ви зможете подивитись на чудові куточки околиць Києва та познайомитися з історією будівництва об’єкту № 1 (тунеля під Дніпром) у 1936-1941 р.р.

3. Наші мандрівки:

1) Похід на 1 день (субота 22.10.11 з 9-00 по 17-00) старовинними околицями Києва з Китаївської пустині до Музею під відкритим небом в Пирогові:

Китаївська пустинь з давніми монашими печерами та Троїцькою бароковою церквою, скіфське та давньоруське городище, Голосіївський ліс, стежка князя Олега, дача Грушевського, Музей народної архітектури та побуту під відкритим небом (найбільший скансен у Європі), урочище Феофанія…..

Обіцяємо також відпочинок біля вогнища та чай.

Зустріч: на пероні Метро «Либідська» (знизу) о 9-00 год. 8 жовтня 2011р. субота.

Повертаємося: орієнтовно о 17-00 на Метро «Васильківська».

Можливі витрати 25-30 грн. = транспорт (метро, маршрутка) + квиток до Музею по студентському (зазвичай проходимо безкоштовно, якщо ні – то купуєте самі на місці – візьміть студентський чи ін документ, що доводить, що ви студент).

Хто бажає піти: телефонуйте до п’ятниці  21.10.11. за тел. 097-226-49-26 (Олег Дрегало).

Необхідно взяти з собою:

  1. Одяг зручний для пересування по пересічній місцевості, відповідно до погоди (з врахуванням того, що групою буде відвідано монастир).
  2. Взуття спортивне (кросівки, кеди, легкі черевики – відповідно до погоди).
  3. Дощовик або парасолю.
  4. Якщо є можливість: щось для сидіння на траві (сидушка чи килимок туристський, легку ковдру тощо).
  5. Бутерброди, печиво на 1 людину для обіду.
  6. Вода питна для чаю негазована (на кожного до 1л)
  7. Кружку для чаю.
  8. Вологі серветки.
  9. Фотоапарат, відеокамера, блокнот та ручка – за бажанням.
  10. Гроші – на проїзд, та музей тощо.
  11. Студентський чи заліковка, – для пільг на квиток до музею.

 

!!! Якщо будуть бажаючі піти на інші вихідні чи в ін. день по цьому ж маршруту – також телефонуйте.

2) Молдова та Придністров’я
(Обов’язкова умова – НАЯВНІСТЬ ЗАКОРДОННОГО ПАСПОРТУ).

Числа 29-30 жовтня.
Виїзд з Києва вночі з 28 на 29-е жовтня до ст. «Роздільна» Одеська обл.

Приїзд в понеділок вранці 31 жовтня.

Заплановані витрати – 650 грн. Це при повній ціні залізничних
квитків + переїзди + харчування + екскурсії + проживання в знятій квартирі чи хостелі. По студенському буде менше.

Організатор: Роман (тел. 063-326-83-66).

29жовтня – маршруткою з Роздільної до Кучурган.

Там проходимо митний контроль.
Звідти маршруткою до Тирасполя.
Тут залишаем речі і виїзджаем з автовокзалу до Кишенева. Далі відвідаєм кілька історичних місць.
с. Крикова – 20 км. на північ від столиці. Тут розташований самий більший в молдові винний завод і найдовші винні підвали. Загальна площа підземного міста 60 км. Вулиці його названі на честь відомих винних сортів. Підвали розташовані на території гірських розробок каменю ракушняка. Тут виготовляють тільки елітні вина. Це НАЙБІЛЬШЕ в світі виносховище. Температура постійно + 10 – + 12. Глибина 35-80м. Ширина кімнат 6-7 м.
Комплекс <<Старий Орхей>>  60 км на північний-схід від Кишинева. Він являє собою музей під відкритим небом, розташований між селами Бутучень і Требужень. Це саме старовинне поселення країни.
Він складається з декількох крутих скель.Центральна має назву Пештере. Походить від численних печер. Скеля <<Бутучень>> дуже вдало доповнює  Старий Орхей. Є археологічні залишки кількох фортець і серед них рештки мечеті, двох мавзолеїв, гарема, караван-сарая, трьох бань і типові житла молдовських селян. Місцева знаменитість – скельний Успенський монастир16 ст. Тут протікає річка Реут.
Ципово – 100 км від Кишенева на північ. Розташоване на березі Дністра.
Головна памятка – Успенський печерний монастир. Самий більший і самий старий в Республіці. Заснований 10-12 ст. Тут залишки печерного монатиря з 15 келіями, дзвінниця, трапезна – зв’язані переходами. Який майстерно вписаний у місцевий ландшафт. Чудова природа з самими високими водоспадами(100м) в Молдові. Крім того пейзажний заповідник і залишки гето-дакійської фортеці ІІІ ст. до н.е.
Село Сорока – розташоване на півночі країни. Тут в 1499 році була збудована фортеця, для захисту переправи через Дністер. Яку збудували на місці генуезського дерев’яного укріплення. З 16 століття вона дійшла до
нас в незмінному вигляді. Тут відбувались лише косметичні ремонти.
Вона абсолютно кругла, з  5 баштами. Відома тим, що під час прутського походу 1711 р. тут був розташований штаб антитурецьких сил, що допомагали російській армії. В ній бували відомі люди – Тимош і Богдан
Хмельницькі, та ін. Збереглася збудована над центральними воротами маленька військова церква – Георгія Переможця. І ще цікавинка – 27 березня 2004 р. тут відкрили памятник – дзвінницю. Її називають
” Свічка – Подяки”. Розташована на схилі Дністра. Це дзвінниця 29.5 м – у вигляді свічки. Вночі тут горить вогонь.
Звідти повертаємось в Кишенів і екскурсія по місту. Ввечері повернення в Тирасполь.
30 жовтня – сніданок і виїзд до м. Бендер. Тут цікавими є фортеця і центр міста. Перші згадки про слов’янське поселення з 5ст. Містом стала турецьким містом в 1541 році. Тоді ж збудована і фортеця. 2 рази її ненадовго брали російські війська під час Прутських походів. Фортеця займає територію 20 гектарів. Вхід туди обмежений, через наявність військової частини. Поруч по берегу меморіал загиблим у війні 1991-92р. В центрі знаходиться Преображенський собор побудований в 1815 році. Є ще цікаві памятники.
Далі Свято-Вознесенський Ново-Нямецький (Кіцканський) православний чоловічий монастир на правому березі річки Дністер – від Бендер 15 км. В його складі 4 храми (літні і зимні). Крім цього є ще – братські келії, готель для паломників, церковний музей, бібліотека, типографія та іконописна майстерня. Побудований у 1860р.
с. Строенці – Гірське поселення в Рибницькому р-ні. Засноване в 1702 р. Розміщені тут – чудовий заповідник з старовинним млином і виноградні тераси графа Віттенштейна. До революції тут було найкраще виноробне господарство в Бесарабії. Тут є залишки слов’янського поселення.
Великі і розкішні тераси для винограду. У 1829 р. збудували кам’яний храм Архистратига Михаїла. Ще заповідник “Строєнський Яр”. Краєвид дуже мальовничий. З часів створення ПМР, тут щороку проходять всі
туристичні злети та змагання. Тече р. Дністер.
Далі повернення в Тирасполь та екскурсія по місту. Побудоване у 1792 р. по указу фельдмаршала О. Суворова. Найкрасивіше місто «республіки».
Є багато памятників, музеїв, розкішний ботанічний сад, завод КВІНТ, стадіон Шериф тощо.
Пізно вночі від’їзд до ст. Роздільна, а далі до Києва.

 

3) Похід «Печерними містами та монастирями Криму»

Мандрівка проходить серед чудової природи внутрішньої гряди Кримських гір – це невисокі, але стрімкі та мальовничі скелясті плато, схили яких поросли лісом. На багатьох їх вершинах розташовані стародавні монастирі та міста. Деякі монастирі відновлені та діючі. Непогано збереглися й декотрі міста та фортеці. В жовтні-листопаді Крим розписаний фарбами золотої осені – є що фотографувати і чим милуватися.

Маршрут: м.Бахчисарай, Ханський палац, Успенський печерний монастир, печерне місто Чуфут-Кале, руїни монастиря-міста Тепе-Кермен, п/монастир Качі-Кальон, п/монастир Челтер-Коба, Сюйренська фортеця, п/місто Мангуп, п/монастир Шулдан, п/м Челтер-Мармора, п/місто Ескі-Кермен.

Строки: 28 -31 жовтня (27.10.11. ввечері (четвер) від’їзд з Києва, 1.11.11. вранці (вівт.) – приїзд до Києва. Якщо строки не підходять – звертайтесь, за бажанням групи строки  можуть бути змінені чи перенесені (наприклад 4 – 7 листопада).

Витрати: 290 грн. = квитки на потяг (за студентським) + доїзди на маршрутках + харчування.

Організатор: Олег Дрегало (довідки за тел. 097-226-49-26) або ж завітайте до Клубу у вівторок чи четвер після 16-00 до 22-00.

Кому цікаво – звертайтеся.

 

4. Знову потрібна допомога!

 

В нас у родині, в сім’ї мого рідного брата, Олександра та Надії Дрегало-Соколовських, старша донька Софія потребує лікування.

Ми знову збираємо кошти на подальше її лікування. Загалом потрібно 7 тисяч доларів.

 

В лютому 2009 року, коли Софійці було два роки та чотири місяці – трапилось горе. Софійка провалилась під лід. Від шоку зупинилось серце та дихання. З клінічної смерті лікарі повернули її до життя майже після чотирьох місяців реанімаційного лікування. З лікарні її виписали додому без будь-яких сподівань на краще. Лікарі відверто розводили руками, бо не знали як боротися з постгіпоксичними наслідками у таких дітей. Але, дякуючи Богу, ми знайшли установу, що майже 60 років успішно займається реабілітацією дітей з пошкодженнями мозку. Це Інститут Досягнень Людського Потенціалу у Філадельфії (США), засновником якого є Глен Доман. Результати його роботи фантастичні, і це видно по Софійці, адже лікуємо її за його методикою.

Обстеження Софійки та навчання методиці реабілітації відбуваються через кожні 6 місяців.

На даний час Софії потрібна інтенсивна та ефективна реабілітація. Поки Софія ще маленька  – є більше шансів на максимальне її одужання. Зараз їй майже 5 років.

Батьки Софії, Олександр та Надія, двічі їздили на курси з реабілітації за методикою цієї установи до Італії. Та двічі – до США (м. Філадельфія).  Олександр та Надія бачать результат, тому хочуть продовжити навчання та реабілітацію.

Для цього  треба знову їхати до США у листопаді 2011 р., щоб:

– пройти чергове обстеження;

– на основі, якого розробити наступний індивідуальний курс реабілітації та лікування;

– освоїти методику цього курсу (через семінари, тренінги, тощо).

По стану Софії надалі за півроку – буде видно чи потрібно  їхати ще раз, чи ні.

Просимо Вас про допомогу.

Отримувач: ПриватБанк

Найменування банку: ПриватБанк

Номер рахунку: 29244825509100

МФО: 305299

ОКПО: 14360570

Призначення платежу: На лікування доньки Дрегало-Соколовської Софії Олександрівни.

Кому: Дрегало-Соколовському Олександру Володимировичу для поповнення

на картку 26200601418098

ІІН: 3053305859

Адреса: вул. Зарічна 1, м. Полонне, Хмельницька обл., 30500

Дом.тел. 03843-3-06-77

Моб.тел. 067-727-79-93

Ел. пошта: dregalo@ukr.net

Даю також номер свого телефону: 097-226-49-26; та ел. пошту: odssokil@gmail.com

Олег Дрегало.

Прокоментувати

Ваш імейл не розголошується. Необхідні поля позначені *

*
*